• Посилання скопійовано

За несплату ЄСВ під час карантину до ФОПів може застосовуватися адмінштраф, – ДПС

За несвоєчасну сплату ЄСВ під час карантину за І та ІІ квартал до ФОПів можуть застосовуватися адмінштрафи. Але це стосується сплати ЄСВ за ті місяці, за які не звільнено від сплати (січень, лютий та червень 2020 року)

За несплату ЄСВ під час карантину до ФОПів може застосовуватися адмінштраф, – ДПС

Податківці у підкатегорії 201.09 «ЗІР» зауважили, що згідно з п. 9 прим. 10 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2464, у зв’язку з каратнином фізичні особи – підприємці тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску в частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з 01 по 31 березня, з 01 по 30 квітня та з 01 по 31 травня 2020 року за себе.

Крім того, за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску за періоди з 01 по 31 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону №2464, не застосовуються (п. 9 прим. 11.1 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2464).

За несвоєчасну сплату єдиного внеску, зокрема, до фізичних осіб – підприємців, які забезпечують себе роботою самостійно, застосовується адміністративна відповідальність відповідно до ст. 165-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р. №8073-Х із змінами та доповненнями.

Враховуючи викладене, до платників єдиного внеску – фізичних осіб – підприємців, які забезпечують себе роботою самостійно, на період дії карантину не застосовуються штрафні санкції та не нараховується пеня за неповну сплату або несвоєчасну сплату сум єдиного внеску, проте відсутня норма щодо звільнення від адміністративної відповідальності за зазначені порушення.  

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»