• Посилання скопійовано

В Україні ввели щорічну індексацію розміру аліментів: закон набрав чинності

В Україні будуть щорічно проводити індексацію розміру аліментів. Відповідний закон у п'ятницю, 25 вересня, набрав чинності

В Україні ввели щорічну індексацію розміру аліментів: закон набрав чинності

«РБК-Україна» повідомляє, що документ вчора опублікували у виданні «Голос України» і він набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Акт вніс зміни до статті 71 закону «Про виконавче провадження». На виконавця поклали обов'язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем в установленому урядом порядку. Індексацію проводитимуть щорічно, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

«У разі самостійного направлення стягувачем виконавчого документа безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі - підприємцю або фізичній особі... індексація розміру аліментів, визначеного в твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину», – говорить закон.

Виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів.

Нагадаємо, 1 вересня Верховна рада прийняла в другому читанні відповідний законопроект №3112.

***

Читайте також: ВРУ ввела щорічну індексацію аліментів у твердій сумі

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»