• Посилання скопійовано

Комітет за виплату допомоги по частковому безробіттю при будь-яких карантинах

Комітет рекомендує депутатам ВРУ ввести допомогу безробітним на період інших карантинів

Комітет за виплату допомоги по частковому безробіттю при будь-яких карантинах

«РБК-Україна» розповідає, що Верховній раді рекомендують передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів. Комітет з питань соціальної політики рекомендує прийняти відповідний законопроект №3010а.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

«Народні депутати прийняли рішення рекомендувати Верховній раді включити обидва законопроекти до порядку денного четвертої сесії і за результатами розгляду прийняти за основу №3010а, а №3010а-1 – відхилити», – зазначено в повідомленні.

Відзначимо, документ пропонує внести зміни до ст. 47-1 Закону «Про зайнятість населення» та передбачити допомогу по частковому безробіттю не тільки в період карантину через коронавірус, а також у разі встановлення подібних обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Закон надає право Кабінету міністрів визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, терміни надання.

Нагадаємо, даний законопроект Кабмін вніс у Раду в кінці серпня.

***

Читайте також: Допомогу по частковому безробіттю надаватимуть і під час інших карантинів: з'явився законопроєкт!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»