• Посилання скопійовано

Інструкцію про порядок нарахування та сплату ЄСВ оновлять

Мінфін оприлюднив проєкт нової редакції Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ

Інструкцію про порядок нарахування та сплату ЄСВ оновлять

26 листопада 2020 року Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу (завантажити), яким пропонується викласти у новій редакції Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Переглянути її можна тут>>

Проєкт розроблено відповідно до статей  4 – 10, 25 та пунктів 92 та 98 Прикінцевих та перехідних положень Закону №2464, до яких внесено зміни законами №115-IX№465-IX№440-IX та №592-IX.

Прийняті законодавчі зміни забезпечують реалізацію законодавчих прав деяких категорій фізичних осіб, самозайнятих осіб, зокрема фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерських господарств в частині звільнення від сплати за себе ЄСВ за відповідних умов, які встановлені Законом № 2464.

Також врегульовуються питання щодо реалізації права платника єдиного внеску здійснення сплати ЄСВ на єдиний рахунок в разі виявлення бажання використовувати такий рахунок.

Враховуючи викладене, Міністерством фінансів України разом з Державною податковою службою України розроблено проект наказу, яким пропонується затвердити нову редакцію Інструкції. 

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»