• Посилання скопійовано

Заяви на одноразову карантинну допомогу можна подати до 31 грудня включно

Міністр економіки наголосив, що заяви на отримання одноразової карантинної допомоги фізособи та працівники можуть подати до 31 грудня включно

Заяви на одноразову карантинну допомогу можна подати до 31 грудня включно

14 грудня на онлайн-брифінгу представник Мінцифри наголосив про можливість подання заяв до 31 грудня. Відповідна інформація була зазначена й на сайті "Дії". Про це ми писали тут.

Хоча за Порядком №1233 наразі встановлено строк – 21 грудня.

15 грудня Мінекономіки на своєму сайті розмістило інформацію щодо початку дії трьох програм підтримки бізнесу через карантин.

В ньому окремо наголошено, що заяви на отримання одноразової карантинної допомоги можуть подаватися до 31 грудня включно. 

“Такі терміни встановлені, оскільки більшість виплат ми плануємо здійснити до кінця року. По суті, до того моменту, коли люди підуть на січневий карантин. Наша ціль -  щоб підприємці і працівники отримали кошти до локдауну  і змогли пережити його в спокійному форматі. Ми намагалися зробити максимально спрощений порядок подачі заявок з мінімальним переліком документів”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Міністр додав, що є чіткий Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину і які підпадають під реалізацію програм.

З урахуванням цього Переліку реалізовуються 2 програми - “8 тисяч” (через портал “Дія” та “Компенсація ЄСВ” (через регіональні ДПС).

3-я програма “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” не прив'язана до Переліку та реалізується через регіональні Центри зайнятості

 

UPD_16/12/2020

Уряд прийняв рішення про продовження строку подання заяв до 31 грудня. Про це ми інформуємо тут.

***

Читайте також:

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»