• Посилання скопійовано

Пільги з ЄСВ для роботодавців, які працевлаштовують пенсіонерів: нова законодавча ініціатива

Законопроєктом №4688 пропонується встановити єдиний соцвнесок у розмірі 9,573% бази нарахування ЄСВ для підприємств, установ і організацій, ФОП, в яких працюють особи, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію за віком

Пільги з ЄСВ для роботодавців, які працевлаштовують пенсіонерів: нова законодавча ініціатива

1 лютого 2021 року у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону №4688 "Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку". Його автором є нардеп зі "Слуга народу" Є. Рєпіна.

Завданням проєкту є створення матеріального стимулу для роботодавців при прийнятті на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.

Таким чином, ним пропонується встановити єдиний соцвнесок у розмірі 9,573% бази нарахування ЄСВ для підприємств, установ і організацій, фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи, які досягли віку, встановленого ст. 26 Закону №1058-IV, та отримують відповідно до закону пенсію за віком.

Як зазначено у пояснювальній записці, "держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку. Такі заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб, підвищити рівень їхнього життя, а з іншого – зменшити соціальну напругу в суспільстві".

До того ж, за останніми дослідженнями вченими доведено, що активність людини в цілому та її головного мозку, зокрема, має пряму залежність від її фізичної та інтелектуальної щоденної активності. Постійна праця також підвищує рівень активного соціального життя. Ці фактори мають позитивний ефект на фізичне та ментальне здоров’я, сприятимуть підвищенню матеріального та соціального благополуччя, а також тривалості життя. Важливим є і той факт, що додаткові можливості щодо працевлаштування допоможуть змінити суспільну думку та допомогти особам пенсійного віку покращити своє становище як рівних та повноцінних членів громад.

У разі прийняття цей закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений в дію через 3 місяці з дня набрання ним чинності.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»