• Посилання скопійовано

ФОП втратив статус особи з інвалідністю: з якого періоду сплачувати ЄСВ?

Закон про ЄСВ не передбачає пропорційного розрахунку бази нарахування ЄСВ для ФОПів. Тому місяць, в якому втрачено статус «особи з інвалідністю», є базовим звітним періодом для таких категорій платників

ФОП втратив статус особи з інвалідністю: з якого періоду  сплачувати ЄСВ?

Податківці у підкатегорії 201.04.01 «ЗІР» зазначили, що ФОП зобов'язаний сплатити ЄСВ за місяць, в якому було втрачено статус «особи з інвалідністю».

Від сплати ЄСВ за себе звільнені ФОП, в т.ч. спрощенці, якщо вони є особами з інвалідністю (ч. 4 ст. 4 Закону про ЄСВ).

ПФУ щомісяця передає ДПС дані про осіб з інвалідністю, дату встановлення (втрати) інвалідності в рамках інформаційної взаємодії.

На підставі інформації, отриманої в ПФУ, в реєстрі страхувальників встановлюють/знімають відповідні ознаки, зокрема, «особа з інвалідністю».

Враховуючи, що Законом про ЄСВ не передбачає пропорційного розрахунку бази нарахування ЄСВ для ФОПів, то місяць, в якому втрачено статус «особи з інвалідністю», є базовим звітним періодом для таких категорій платників.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»