• Посилання скопійовано

Закладам охорони здоров’я не потрібна акредитація для видачі листків непрацездатності: рішення ДРС

Максимум через 2 місяці акредитація для видачі лікарняних закладам охорони здоров'я буде не потрібна! Наразі за наказом МОЗ видавати листки непрацездатності можуть тільки акредитовані заклади (хоча закон такої акредитації не вимагає). ДРС вирішила усунути цю дискримінацію і надіслала МОЗ своє рішення

Закладам охорони здоров’я не потрібна акредитація для видачі листків непрацездатності: рішення ДРС

ДРС запропонувала МОЗ скасувати вимогу щодо обов’язкової акредитації для закладів охорони здоров’я, які видають листки непрацездатності.  

До Міністерства охорони здоров’я направлено рішення про необхідність виключити з наказу МОЗ норми, які запроваджують додаткове необґрунтоване навантаження на заклади охорони здоров’я та відповідно усунути порушення принципів державної регуляторної політики. 

ДРС відреагувала на звернення та встановила, що відповідно до законодавства заклади охорони здоров’я можуть добровільно проходити акредитацію незалежно від форми власності.

Наказом МОЗ передбачалась вимога отримання акредитаційного сертифіката, окрім наявної у закладів охорони здоров’я ліцензії на право провадження діяльності з медичної практики. 

Нагадаємо, рішення ДРС про усунення порушень принципів державної регуляторної політики має бути виконано у двомісячний строк з дня прийняття рішення.

Зазначимо, якщо МОЗ не виконає рішення ДРС, дія окремих положень зазначеного регуляторного акта зупиняється наступного дня після закінчення строку для виконання такого рішення.

ДРС постійно збирає інформацію про законодавчі акти чи їх складові норми, що не відповідають або прямо суперечать політиці дерегуляції.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»