• Посилання скопійовано

Лікарняні та декретні від ФСС будуть верифіковані

За повідомленням Мінсоцполітики, усі виплати, що здійснюються ФСС, будуть верифіковані

Лікарняні та декретні від ФСС будуть верифіковані

За ініціативою Міністерства соціальної політики 10 березня 2021 року у Міністерстві фінансів відбулася нарада за участю представників Мінфіну, Мінсоцполітики та виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України щодо верифікації усіх страхових виплат, що здійснюються Фондом.

За результатами наради сторони домовилися спільно опрацювати у найближчій перспективі та врегулювати технічні питання, пов’язані з наданням Фондом інформації Мінфіну для проведення верифікації страхових виплат, у першу чергу, це стосується матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Найближчим часом між Міністерством фінансів та Фондом буде підписано договір та протокол про обмін інформацією.

Реалізація зазначеної ініціативи дозволить у подальшому посилити контроль за використанням страхових коштів.

 

Подробиці від ФСС

За інформацією ФСС, найближчим часом буде опрацьовано технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації, підписано відповідний протокол і оновлений договір із Міністерством фінансів України, а також розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

Про це було домовлено на ініційованій Міністерством соціальної політики робочій нараді 10 березня. Участь у заході взяли представники ФССУ, Міністерства фінансів і Міністерства соцполітики.

Також під час круглого столу Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 березня було обговорено прогрес і проблемні питання впровадження верифікації.

Верифікація виплат буде здійснюватись для всіх видів матеріального забезпечення і страхових виплат Фонду соціального страхування України. Зокрема, буде впроваджено механізми превентивної верифікації, яка дозволить упередити здійснення нецільових видатків.

 

Від редакції: Зауважимо, що верифікація лікарняних передбачає перевірку призначення та нарахування лікарняних.

Відповідно вона має проводитися до фінансування ФСС. До того ж наразі не відомо, що буде джерелом для такої перевірки.

Як це вплине на строки виплат лікарняних та декретних, можна буде чітко зрозуміти після появи проекту наказу Мінфіну. Але наразі його ще не розроблено. Про це обов'язково зазначимо окремо.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»