• Посилання скопійовано

ФСС продовжить фінансування лікарняних та декретних після 30 червня: прийнято закон

13 квітня на позачерговому засіданні ВРУ прийнято закон, за яким фінансування лікарняних на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 продовжиться після 30 червня

ФСС продовжить фінансування лікарняних та декретних після 30 червня: прийнято закон

Нагадаємо, що Законом "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", норми якого наберуть чинності 30.06.2021 року, серед іншого, було внесено зміни до ст. 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Про це ми писали тут.

Так, у новій редакції Закону було передбачено надання допомоги з тимчасової непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

ФСС неодноразово наголошував, що попри цю помилкову норму все одно після 30 червня буде продовжувати фінансування лікарняних та декретних.

Також він вказував, що ВРУ має прийняти відповідний законопроект №5187, який виправить цю помилку.

І ось 13 квітня під час позачергового засідання ВРУ депутати прийняли за основу та в цілому законопроєкт №5187. Тож в порядку фінансування лікарняних та декретних після 30 червня нічого не зміниться.

За текстом законопроєкту, його норми набирають чинності з дня, наступного за днем його опублікування та вводяться в дію з 30.06.2021 р.

Звісно, закон почне діяти тільки після його підписання Президентом та опублікування в офіційних джерелах. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»