• Посилання скопійовано

Рада планує удосконалити ефективність використання коштів соціального страхування

Законопроєктом №2743 пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо функціонування ФСС

Рада планує удосконалити ефективність використання коштів соціального страхування

Верховною Радою України прийнято за основу проєкт Закону №2743 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».

Метою законопроекту є забезпечення належного фінансового аудиту та аудиту ефективності використання зазначених коштів Рахунковою палатою та встановлення фактичного стану справ та надання оцінки продуктивності, результативності і системності використання коштів, що спрямовуються на соціальне страхування громадян, розпорядниками зазначених коштів.

Законопроектом пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України, якими передбачається:

зарахування коштів, що надходять від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до Державного бюджету України та використання їх на цілі, передбачені законодавством про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

надання повноважень Рахунковій палаті щодо здійснення фінансового аудиту та аудиту ефективності використання коштів фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»