• Посилання скопійовано

Як визначити відлік строку для призначення допомоги за е-лікарняним?

За роз'ясненням ФСС, першим днем для розгляду та призначення матеріального забезпечення вважається саме день видачі е-лікарняного, тобто восьмий день після дати його закриття

Як визначити відлік строку для призначення допомоги за е-лікарняним?

Фонд соціального страхування України розповідає, що відповідно до п. 3 Розділу ІІ та п. 1 Розділу ІІІ Наказу МОЗ від 07.06.2021 р. №1234 «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності» (Із змінами, внесеними згідно з Наказом МОЗ від 28.09.2021 р. №2086) датою видачі для електронних листків непрацездатності вважається восьмий день після дати закриття, яка зазначена в е-лікарняному, а для е-лікарняних по вагітності та пологах – восьмий день після дати відкриття.

Таким чином першим днем для розгляду та призначення матеріального забезпечення вважається саме день видачі е-лікарняного, тобто восьмий день після дати його закриття (або дати відкриття для е-лікарняних по вагітності та пологах).

В свою чергу зазначаємо, що призначити працівнику матеріальне забезпечення необхідно упродовж 10 календарних днів з дати видачі лікарняного, та ще 5 робочих днів відведено для формування заяви-розрахунку.

***

Всі новини на тему е-лікарняних можна переглянути за посиланням.

***

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»