• Посилання скопійовано

Як фінансуються ФСС лікарняні та декретні під час війни?

Фінансування ФСС лікарняних, декретних та соцвиплат залежить від сплати ЄСВ. Тому у мірі сплати ЄСВ роботодавцями кошти надходять на рахунок Фонду і одразу направляються на виплати

Як фінансуються  ФСС лікарняні та декретні під час війни?

Фонд соціального страхування України ні на день не призупиняв фінансування матеріального забезпечення і страхових виплат попри бойові дії. Про це йдеться у повідомленні Фонду у Телеграм-каналі.

Але Бюджет ФССУ складається із частки ЄСВ в розмірі 9,57% від 100% єдиного внеску. По мірі сплати ЄСВ роботодавцями кошти надходять на рахунок Фонду і одразу направляються на виплати.

 

Як дізнатись, коли мені оплатять лікарняний або декретну допомогу?

Інформація щодо стану фінансування лікарняних і декретних допомог щодня оновлюється у нашому телеграм-каналі t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно. Після проведення фінансування необхідно декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця – інформація про це оновлюється за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів. 

Фінансування здійснюється по мірі надходження частки у розмірі 9,57% від 100% ЄСВ на рахунок Фонду – кошти направляються на виплати одразу після надходження.

Зверніть увагу, орієнтуватись необхідно на дату прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець сформував за вашим лікарняним.

Автор:

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»