• Посилання скопійовано

ФСС та ПФУ – в одній структурі: Комітет ВРУ оновив законопроєкт до ІІ читання

Комітет ВРУ прийняв рішення схвалити оновлений текст порівняльної таблиці до законопроєкту №3663 та рекомендувати ВРУ прийняти його у ІІ читанні та в цілому

ФСС та ПФУ – в одній структурі: Комітет ВРУ оновив законопроєкт до ІІ читання

ВРУ повідомляє, що 05 вересня 2022 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в умовах воєнного стану.

Комітет переглянув власне рішення щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України за реєстр. №3663 (друге читання) від 21 липня 2022 року (про прийняття попереднього рішення Комітету - за посиланням).

Комітет опрацював зауваження та пропозиції до проекту акту від міжфракційного депутатського об'єднання «Розумна політика», головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, редакційного управління Апарату Верховної Ради України та від Міністерства юстиції України, які були надіслані після прийняття висновку Комітету стосовно проекту Закону за реєстр. №3663.

Зокрема, зауваження стосувалися недоцільності під час дії воєнного стану в Україні наділення Кабінету Міністрів України повноваженнями щодо визначення переліку видів матеріального забезпечення, страхових виплат і соціальних послуг, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також особливостей їх надання; затвердження бюджету Фонду соціального страхування України та прийняття інших рішень без погодження (схвалення) правлінням Фонду.

Комітет вважає доцільним врахувати низку додатково поданих пропозицій, а також дані лінгвістичної експертизи, відповідно до якої уточнено назву законопроекту.

Тож, за підсумками засідання Комітету від 05 вересня 2022 року народні депутати України - члени Комітету прийняли рішення схвалити оновлений текст порівняльної таблиці до законопроекту за реєстр. № 3663 та рекомендувати Верховій Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

«Цей законопроект дружно, разом, спільно відпрацювався, вичищався кожен пункт. Ми підтримуємо пропозиції. Вони знімають багато питань, які існували чи могли виникати», - зазначила в своєму виступі Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Голова Комітету Галина Третьякова, серед іншого, повідомила, що усі зауваження Міністерства юстиції України також були враховані. «Інші центральні органів влади підтримали законопроект. Тепер він ідеальний», - резюмувала пані Третьякова.

Висновок Комітету та порівняльна таблиця до законопроекту (на заміну) будуть розміщені за посиланням.

Довідково:

Доопрацьований Комітетом законопроект за реєстр. № 3663 пропонує, зокрема, приєднати Фонд соціального страхування України до Пенсійного фонду України, що дасть змогу державі здійснювати належний контроль за цільовим використанням коштів в системі соціального страхування, вчасним виконанням зобов’язань перед громадянами держави, зокрема, у разі втрати ними працездатності та нещасних випадків на виробництві.

Об’єднання фондів дозволить суттєво зменшити адміністративні витрати системи соціального страхування, компенсувати існуючий дефіцит та побудувати єдину сучасну інформаційну систему соціального страхування. За підрахунками авторів законопроекту, за рахунок, зокрема, об’єднання споріднених функцій фондів та інформатизації системи страхування економія страхових коштів становитиме 2-3 мільярдів гривень на рік.

***

Читайте також: ФСС та ПФУ об'єднають в одну структуру: прийнято у І читанні законопроєкт

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»