• Посилання скопійовано

Яка доля непрофінансованих ФСС лікарняних за кінець 2022 року?

Реєстр таких заяв-розрахунків було передано ПФУ для проведення їх фінансування. Відповідні реєстри заяв передали всі управління виконавчої дирекції ФССУ. Але за деталями слід звертатися до ПФУ

Яка доля непрофінансованих ФСС лікарняних за кінець 2022 року?

ФСС повідомляє, що наприкінці минулого року фахівці ФССУ здійснювали фінансування заяв-розрахунків в оперативному режимі – кошти для виплати допомог за  лікарняними направлялись Фондом вже на наступний день після прийняття заяви-розрахунку від роботодавця. 

Однак деякі заяви-розрахунки, прийняті ФССУ в останні дні грудня, залишились непрофінансованими на 01.01.2023 у зв’язку із завершенням бюджетного року.

Реєстр таких заяв-розрахунків було передано Пенсійному фонду України для проведення їх фінансування – відповідні реєстри заяв передали всі управління виконавчої дирекції ФССУ.

Водночас, до нас надходять звернення від працівників і їх роботодавців щодо відсутності фінансування за цими заявами.

У такому разі уточнити причини можливо безпосередньо у Пенсійному фонді України, оскільки з 01 січня саме ПФУ є уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Нагадаємо, реорганізація системи соціального страхування проходить на виконання Закону України від 21.09.2022 № 2620 та постанов Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 № 1289 та від 02.12.2022 № 1350.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»