• Посилання скопійовано

Сума податкового зобов’язання, визначена платником податків у декларації, оскарженню не підлягає

Платник податків звернувся до податкового органу зі скаргою щодо суми своєчасно не сплачених податкових зобов’язань, зазначених у надісланій йому податковій вимозі. Чи можуть бути оскарженими такі зобов’язання, якщо вони були самостійно задекларовані платником податків?

Відповідно до п. 56.1 ст. 56 ПКУ рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Пунктом 54.1 ст. 54 ПКУ визначено, що крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов’язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені ПКУ. Така сума грошового зобов’язання та/або пені вважається узгодженою.

Крім того, п. 59.4 ст. 59 ПКУ передбачено, що платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у встановлені цим Кодексом строки, також надсилається податкова вимога без попереднього надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Не і відлягає, оскарженню податкове зобов’язання, самостійно визначене платником податків (п. 56.11 ст. 56 ПКУ).

Враховуючи вищезазначене, сума податкового зобов’язання, визначена платником податків у податковій декларації, оскарженню не підлягає.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»