• Посилання скопійовано

Направлення повторного податкового повідомлення-рішення

Щодо направлення повторного податкового повідомлення-рішення про результати розгляду скарги

Відповідно до п. 3.4 Порядку направлення органами державної податкової служби податкових повідомлень-рішень платникам податків, затвердженим наказом ДПАУ від 22.12.10 р., зареєстрованим у Міністерстві юстиції України30.12.10 р. за №1440/18735 (далі — Порядок), якщо за результатами адміністративного або судового оскарження грошове зобов’язання, зменшення (збільшення) суми бюджетного відшкодування, та/або зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток або від’ємного значення суми ПДВ збільшується, то, крім раніше надісланого податкового повідомлення-рішення, надсилається окреме податкове повідомлення-рішення на суму збільшення, якому присвоюється номер та вноситься до відповідного реєстру податкових повідомлень-рішень у порядку, передбаченому пунктом 3.3 цього розділу.
Якщо за результатами адміністративного або судового оскарження грошове зобов’язання, зменшення (збільшення) суми бюджетного відшкодування, та/або зменшення від’ємного значення об’єкта обкладення податком на прибуток або від’ємного значення суми ПДВ зменшується, то до платника податків надсилається податкове повідомлення-рішення, яке містить зменшену суму грошового зобов’язання, якому присвоюється номер та вноситься до відповідного реєстру податкових повідомлень-рішень у порядку, передбаченому пунктом 3.3 цього розділу.
Згідно з п. 5.1 Положення податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним, якщо: орган ДПС скасовує раніше прийняте податкове повідомлення-рішення про нарахування суми грошового зобов’язання (пп. 5.1.1 Положення); орган ДПС зменшує нараховану суму грошового зобов’язання раніше прийнятого податкового повідомлення-рішення (пп. 5.1.2 п. 5.1 Положення); рішенням суду, що набрало законної сили, скасовується повідомлення-рішення органу ДПС (пп. 5.1.3 Положення); рішенням суду, що набрало законної сили, зменшується сума грошового зобов’язання, визначена у податковому повідомленні-рішенні органу ДПС (пп. 5.1.4 Положення).
У випадках, визначених підпунктом 5.1.1 цього розділу, податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним з дня прийняття органом ДПС рішення про скасування такого податкового повідомлення-рішення (п. 5.2 Положення).
У випадках, визначених підпунктами 5.1.2 і 5.1.4 цього розділу, податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним з дня надходження до платника податків податкового повідомлення-рішення, яке містить зменшену суму грошового зобов’язання (п. 5.3 Положення).
У випадках, визначених підпунктом 5.1.3 цього розділу, податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним у день набрання законної сили відповідним рішенням суду (п. 5.4 Положення). Згідно з п. 5.5 Положення якщо нарахована сума грошового зобов’язання збільшується внаслідок її адміністративного оскарження, раніше надіслане податкове повідомлення-рішення не відкликається. На суму збільшення грошового зобов’язання направляється окреме податкове повідомлення-рішення.

Джерело: ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»