• Посилання скопійовано

Затверджено форми актів, постанов та рішень щодо забезпечення захисту прав споживачів

Наказ Мінекономіки від 11.01.2012 р. №24 «Про затвердження форм актів, постанов та рішень», набере чинності з дня його офіційного опублікування

Мінекономіки затвердило форми таких актів, постанов та рішень щодо забезпечення захисту прав споживачів:

— акт перевірки дотримання законодавства про захист прав споживачів (форма №1);

— акт контрольної перевірки правильності розрахунків із споживачами за реалізовану продукцію (форма №2);

— постанова про накладення стягнень, передбачених ст. 23 Закону «Про захист прав споживачів» (форма №3);

— рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу (форма №4);

— рішення про результати перегляду справи щодо порушення законодавства про рекламу (форма №5);

— постанова про накладення стягнень, передбачених ст. 20 Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» (форма №6).

Після набрання чинності зазначеними документами втратять чинність наказ Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 27.11.2000 р. №679 «Про затвердження форм актів перевірок дотримання законодавства про захист прав споживачів, про рекламу, відповідної постанови та рішень» (накази, що вносили в нього зміни), наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 21.03.2011 р. №108 «Про затвердження форми акта перевірки дотримання законодавства про захист прав споживачів» та наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 21.10.2010 р. №479 «Про затвердження форми постанови».

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Право і відповідальність/Захист прав споживачів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Захист прав споживачів»