• Посилання скопійовано

Як податкова міліція змушує бізнес платити неузгоджені зобов'язання (відео)

Податкова міліція фактично змушує бізнес платити в бюджет неузгоджені зобов'язання. Як це відбувається і чим зумовлені такі дії?

Як це відбувається?
 
Якщо відносно підприємства складено акт перевірки на суму, що перевищує 609 тис. Грн. або є НУР на аналогічну суму податкова міліція відкриває за цим актом кримінальне провадження.
 
В рамках даного виробництва слідчий проводить на підприємстві обшук, в процесі якого:
1. Вилучається комп'ютерна техніка або сервер, на якому встановлені 1С і програма для відправлення звітності. Мета - заблокувати реєстрацію податкових накладних.
2. Описується і опечатується товар на складі (за наявності). Мета - фактично заблокувати можливість відвантаження товару, а отже і господарську діяльність в цілому.
 
Чим обумовлені такі дії?
Такими діями податкова міліція буде схиляти підприємство до «добровільної» сплату сум, зазначених у повідомленні-рішенні, незалежно від того чи оскаржить підприємство результати перевірки чи ні.
У зв'язку з цим зверніть увагу на такі можливі дії податкової міліції і підготуйте ваш офіс до можливого (до кінця 2015 року) обшуку.

 
Олександр Смирнов,
керівник податкової практики Консалтингової компанії "De Facto"

Джерело: Консалтингова компанія "Де Факто"

Рубрика: Право і відповідальність/Захист прав споживачів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Захист прав споживачів»