• Посилання скопійовано

Держземагентство: сумлінний орендар паю має переважне право на оренду виділеної землі

Державне агентство земельних ресурсів України листом №7029/17/11-12 надало роз’яснення про оренду земельних ділянок, виділених згідно із сертифікатами на право на земельний пай.

Згідно з роз’ясненням, після виділення земельної ділянки власникам земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості) договір оренди, укладений ними раніше щодо права на земельний пай, повинен переукладатися.

Новий договір оренди землі укладається на тих самих умовах, що і діючий раніше договір (оренда земельного паю).

Агентство нагадує, що з виділенням землі в натурі на основі права на пай зобов’язання сторін за укладеним раніше договором оренди земельного паю припиняються (пп. 2.3 п. 2 форми Типового договору).

Проте при цьому орендар, що виконував свої обов’язки належним чином, згідно з Законом «Про оренду землі» має переважне право на укладення договору оренди виділеної землі на новий строк.

А Перехідні положення Земельного кодексу надають таке саме переважне право на оренду земельних ділянок у громадян сільськогосподарським підприємствам, які замовили землевпорядним організаціям виконання робіт, необхідних для виділення громадянам їхніх земельних паїв у натурі (на місцевості) і видачі громадянам держактів про право власності на землю.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»