• Посилання скопійовано

Умови поставки та повернення товарів регулюються договором поставки

ДФС зазначила, що відповідно до статті 265 ГКУ умови поставки та повернення товарів регулюються договором поставки, укладеним між постачальником та покупцем

Умови поставки та повернення товарів регулюються договором поставки

ДФСУ у підкатегорії 115.05 ЗІР відповіла, чи може суб’єкт господарювання, у якого діюча ліцензія на роздрібну торгівлю, повернути постачальнику, раніше придбані у нього алкогольні напої (тютюнові вироби), якщо можливість повернення передбачена (або не передбачена) договором, та чи потрібна для такої операції ліцензія на оптову торгівлю.

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом сирцем-плодовим, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, забезпечення їх високої якості та захисту здоров’я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території України визначені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Законом № 481 встановлено обов’язкові вимоги при здійсненні реалізації алкогольних напоїв. Питання повернення продукції постачальникові цим законом не регулюється.

Статтями 236 та 268 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами і доповненнями (далі – ГКУ) визначено порядок повернення продукції постачальнику. Відповідно до ст. 265 ГКУ умови поставки та повернення товарів регулюються договором поставки, укладеним між постачальником та покупцем.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»