• Посилання скопійовано

Визначено порядок зберігання речей, вилучених у справах про адмінправопорушення

Кабінет Міністрів затвердив Порядок зберігання вилучених під час провадження у справах про адміністративні правопорушення речей і документів.

Йдеться про речі та документи, що є знаряддям або безпосереднім об’єктом правопорушення, які було виявлено під час затримання, особистого огляду або огляду речей та вилучено органами КРУ, ДПС, Держспоживстандарту, міліції та іншими уповноваженими на це органами.

У разі вилучення речей робиться обов’язковий запис у книзі обліку речей і документів, вилучених під час здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення. Запис робиться відповідальною за зберігання посадовою особою органу, що вилучив речі, на підставі протоколу, в якому зафіксовано факт їх вилучення.

Відповідальною за зберігання речей і документів, долучених до справи, є посадова особа, у провадженні якої перебуває справа про адміністративне правопорушення.

За наслідками розгляду справи про адміністративне правопорушення речі та документи в установленому порядку конфіскуються, повертаються власникові або знищуються, а у разі вилучення речей за плату — реалізуються.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»