• Посилання скопійовано

Ще два навчальні заклади в Україні отримали право готувати арбітражних керуючих

Ще два вищі навчальні заклади отримали дозвіл у Міністерстві юстиції на відкриття курсів з підготовки арбітражних керуючих.

Як повідомив міністр юстиції О. Лавринович, таке право надано Київському національному торговельно-економічному університету та Національному авіаційному університету.

Таким чином, станом на 8 лютого 13 навчальних закладів в Україні отримали дозвіл здійснювати підготовку спеціалістів за кваліфікацією арбітражний керуючий. Зокрема, у грудні 2011 р. — січні 2012 р. таке право також отримали: Міжнародний інститут бізнесу (м. Київ), Міжрегіональна Академія управління персоналом (м. Київ), Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції (м. Київ), Кримський інститут економіки та господарського права, (м. Сімферополь), Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О.Дідоренка (м. Луганськ, с. Ювілейне), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (м. Луганськ), Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля (м. Дніпропетровськ), Міжнародна академія фінансів та інвестицій (м. Київ), Закарпатський державний університет (м. Ужгород) та Хмельницький університет управління та права (м. Хмельницький).

Як повідомлялося раніше, для організації курсів з підготовки арбітражних керуючих до Мін’юсту може звернутися будь-який вищий навчальний заклад 3-го або 4-го рівня акредитації, що здійснює підготовку за напрямами «Право», «Економіка та підприємництво», «Менеджмент і адміністрування» або «Державне управління».

Після завершення курсів такі заклади, на підставі рішення екзаменаційної комісії, видаватимуть свідоцтва про присвоєння кваліфікації арбітражного керуючого.

Строк дії свідоцтва ? два роки з моменту його видачі. Протягом цього строку власник свідоцтва матиме право звертатися за отриманням ліцензії на провадження господарської діяльності арбітражних керуючих.

Підготовчі курси може пройти будь-яка фізична особа, що має повну вищу юридичну або повну вищу економічну освіту та стаж роботи за спеціальністю не менше 3-х років.

Мін’юст визначено головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства Указом Президента України від 6 квітня 2011 року №395/2011.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»