• Посилання скопійовано

Оплата послуг адвокатів для малозабезпечених — за державний кошт

Оплата послуг адвокатів для малозабезпечених здійснюється за державний кошт. Таку норму, зокрема, передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2012 р. №79 «Про внесення змін до Порядку використання коштів державного бюджету для надання громадянам правової допомоги у кримінальних справах за рахунок держави».

Зокрема, згідно з документом бюджетні кошти спрямовуватимуться на оплату праці адвокатів з надання правової допомоги у кримінальних справах громадянам, звільненим особою, яка провадить дізнання, слідчим, прокурором чи судом від оплати правової допомоги у зв’язку з їхньою малозабезпеченістю, а також у разі, коли адвокат за їхнім призначенням брав участь у процесі дізнання, досудового слідства, розгляді кримінальної справи судом. Оплата праці в такому разі здійснюється відповідно до Порядку оплати праці адвокатів з надання громадянам правової допомоги у кримінальних справах за рахунок держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 1999 р. №821 («Офіційний вісник України», 1999 р., №20, ст. 884).

Також передбачено спрямування державних коштів на створення необхідних умов для діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги шляхом придбання обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування, зокрема комп’ютерної та організаційної техніки, а також будівництва та капремонту будівель і приміщень.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»