• Посилання скопійовано

Визначено перелік питань для перевірок дотримання земельного законодавства

Наказ Мінагрополітики від 12.07.2012 р. №424 «Про затвердження Переліку питань та уніфікованої форми акта перевірки для здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства»

На виконання розпорядження Кабміну «Про забезпечення здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Мінагрополітики наказом від 12.07.2012 р. №424 затвердило Перелік питань для здійснення Державною інспекцією сільського господарства України та її територіальними органами планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства та уніфіковану форму акта перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства.
Так, зокрема, при здійсненні планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства перевіряються:
наявність документів, що посвідчують право власності чи право користування на земельну ділянку;
дотримання меж земельної ділянки, закріпленої в натурі (на місцевості) межовими знаками встановленого зразка;
додержання вимог земельного законодавства в процесі укладання цивільно-правових договорів, передачі у власність, надання у користування, в тому числі в оренду, вилучення (викупу) земельних ділянок;
виконання вимог щодо використання земельних ділянок за цільовим призначенням;
наявність самовільно зайнятих земель;
своєчасність проведення рекультивації порушених земель в обсягах, передбачених проектом рекультивації земель;
збереження межових знаків тощо.
Здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства з інших питань, які не включені до Переліку, забороняється.
Крім того, вищезгаданим наказом затверджено уніфіковану форму акта перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог земельного законодавства.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 30 липня 2012 р. за №1289/21601 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»