• Посилання скопійовано

Для отримання єдиного підходу звертайтеся до Єдиної бази податкових знань

Думки представників податкових органів при спілкуванні в режимі он-лайн не завжди збігаються. Платники податків у зв'язку з тим, що не можуть отримати зрозумілої єдиної відповіді на своє запитання, ще більше заплутуються. Запитання таке: чому представники податкових органів України надають часом зовсім різні відповіді на одні й ті самі запитання? Чи є підставою відповідь, отримана в сервісі «Черговий по країні», для перевіряльників-податківців «на місцях»?

Згідно зі ст. 52 Податкового кодексу України за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення цим контролюючим органом. Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися винятково платником податків, якому надано таку консультацію. Центральний орган контролюючого органу проводить періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов’язань, та затверджує наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню, у тому числі за допомогою інтернет-ресурсів. Відповідно до ст. 53 Податкового кодексу не може бути притягнуто до відповідальності платника податків, який діяв відповідно до податкової консультації, наданої йому у письмовій або електронній формі, а також узагальнюючої податкової консультації, зокрема, на підставі того, що у майбутньому таку податкову консультацію або узагальнюючу податкову консультацію було змінено або скасовано. Що стосується різного тлумачення, то для отримання єдиного підходу рекомендуємо Вам звернутися до Єдиної бази податкових знань, розміщеної на сайті ДПС України sts.gov.ua. Також цілодобово на e-mail: idd@sta.gov.ua можна надсилати запити з питань застосування податкового законодавства. Крім того, повідомляємо, що для платників податків працює Інформаційно-довідковий центр ДПС України, за допомогою якого можна отримати роз’яснення з питань податкового та валютного законодавства. Центр працює щодня з 8-00 до 20-00 год., крім суботи та неділі. Дзвінки безкоштовні, приймаються зі стаціонарних телефонів за єдиним багатоканальним телефонним номером 0-800-501-007.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»