• Посилання скопійовано

В Україні скорочуються як функції контролюючих органів, так і їх кількість

Кабмін визначив механізм надання дозволів на проведення перевірок бізнесу

В Україні скорочуються як функції контролюючих органів, так і їх кількість

Нагадаємо, до кінця року діє мораторій на перевірки підприємців. Законом України від 31.07.2014 № 1622-VІІ встановлено, що перевірки юридичних осіб та фізосіб-підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня-грудня 2014 року виключно з дозволу КМУ або за заявкою самого суб’єкта.

Для належного виконання цієї норми Закону, Уряд визначив окремий механізм надання дозволів на проведення перевірок суб’єктів господарювання. Відповідна постанова була прийнята на урядовому засіданні 13 серпня.

Згідно з постановою, дозволи на проведення перевірок як юридичних осіб, так і фізичних осіб-підприємців контролюючим органам Кабмін надаватиме сам, щоразу приймаючи відповідне розпорядження.

На даний момент міністерства за дорученням Уряду працюють над скороченням кількості контролюючих органів – з 79 органів, які здійснюють перевірки, має залишитись 32.

Позиція ж Держпідприємництва в цьому напрямі була і залишається непохитною – діяльність контролюючих органів потребує радикальних змін. Зробити це можливо шляхом прийняття розробленого Службою комплексного проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та визначення сфер, що підлягають державному нагляду (контролю)». Законопроектом передбачається чітке визначення сфер контролю із закріпленням за кожною з них одного відповідального органу, що усуватиме діючі сьогодні дублювання.

Із законопроектом можна ознайомитися тут.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»