• Посилання скопійовано

Оновлено Порядок проведення перевірок на фондовому ринку

НКЦПФР оновила Порядок проведення перевірок діяльності емітентів, професійних учасників та саморегулівних організацій на фондовому ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР) схвалила проекти рішень «Про затвердження Порядку проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів» та «Про внесення змін до Порядку проведення перевірок дотримання вимог законодавства про цінні папери щодо професійної діяльності на фондовому ринку та діяльності саморегулівних організацій професійних учасників фондового ринку».

Олег Мисюра, директор Департаменту контрольно-правової роботи Комісії, розповів: «Відзначу, що, в першу чергу, документи розроблені з метою приведення порядку проведення перевірок у відповідність до вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Так, проектами регуляторних актів актуалізовано, зокрема, механізм, строки, документи та підстави для проведення позапланових та планових перевірок, а також права та обов’язки робочої групи, суб’єкта перевірки і його посадових осіб».

Зазначимо, що ключових змін зазнали норми, що встановлюють терміни проведення планових перевірок, зокрема, пропонується встановити 15 робочих днів, тоді як у попередній діючій редакції було 30 робочих днів. Також змінено перелік підстав для проведення Комісією позапланових перевірок на ринку цінних паперів. Крім того, даними проектами рішень виключається можливість здійснювати регулятором безвиїзні перевірки, а також вилучати документи під час проведення перевірок.

Найближчим часом проекти рішень будуть розміщені на офіційному сайті Комісії, де всі охочі матимуть можливість ознайомитись з їхнім змістом.   

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»