• Посилання скопійовано

Планова перевірка з податкової: які документи мають право вимагати?

Податківці зауважують, що контролюючий орган має право вимагати під час перевірки від платника податків усі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки

Планова перевірка з податкової: які документи мають право вимагати?

ДФСУ у листі від 03.12.2015 р. №25881/6/99-99-22-04-02-15 нагадує, що контролюючі органи мають право запитувати та вивчати під час проведення перевірок: первинні документи, що використовуються в бухгалтерському обліку, регістри, фінансову, статистичну та іншу звітність, пов’язану з обчисленням і сплатою податків, зборів, платежів, виконанням вимог законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

Платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки. Такий обов’язок виникає у платника податків після початку перевірки.

Крім того, контролюючі органи мають право проводити перевірку правильності та повноти визначення доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування згідно з бухобліком відповідно до НП(С)БО або МСФЗ.

Враховуючи викладене, контролюючий орган має право вимагати під час перевірки від платника податків усі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»