• Посилання скопійовано

Затверджено порядок проведення антикорупційних перевірок

Порядком визначено механізм проведення Національним агентством з питань запобігання корупції перевірок дотримання вимог Законів "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні", а також оформлення і розгляду результатів таких перевірок

Затверджено порядок проведення антикорупційних перевірок

Порядок проведення перевірок Національним агентством з питань запобігання корупції затверджений рішенням НАЗК від 11.08.2016 р. №2.

Як зазначено у Порядку, об'єктами перевірки є держоргани, органи влади АР Крим, органи місцевого самоврядування, юрособи, у тому числі політичні партії, у випадках, передбачених вищезазначеними Законами.

Основними завданнями при проведенні перевірок є:

 - визначення стану організації роботи із запобігання і виявлення корупції в державних органах, органах влади АР Крим, органах місцевого самоврядування, зокрема щодо підготовки та виконання антикорупційних програм;

- встановлення можливих фактів порушення вимог Закону "Про запобігання корупції" об'єктами перевірок;

- здійснення державного контролю за діяльністю політичних партій відповідно до вимог Закону України "Про політичні партії в Україні";

- своєчасне попередження, виявлення та вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень антикорупційного законодавства, законодавства у сфері фінансування політичних партій.

Перевірки проводяться уповноваженими особами Національного агентства, визначеними відповідно до вимог ст. 13 Закону "Про запобігання корупції".

Рішення набирає чинності сьогодні, 13 вересня, у зв'язку з його опублікуванням в "ОВУ" №70/2016. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»