• Посилання скопійовано

Як податківці перевіряють пpaвoмipність нарахування бюджетного відшкодування ПДВ

ДФС розповіла про організацію перевірок пpaвoмipнocтi нарахування бюджетного відшкодування ПДВ

Як податківці перевіряють пpaвoмipність нарахування бюджетного відшкодування ПДВ

Підстава для відшкодування

ДФСУ у листі від 05.09.2016 р.  №29613/7/99-99-12-03-02-17 нагадує, що підставою для бюджетного відшкодування ПДВ є заява платника про повернення суми податку, фактично сплаченої отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг або до Державного бюджету України, яка відображається у декларації з ПДВ, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент отримання контролюючим органом податкової декларації.

 

Строк проведення камеральної перевірки

Вiдповiдно до п. 200.10. ПКУ протягом 30 календарних днiв, що настають за граничним терміном подання податкової декларацiї, контролюючий орган проводить камеральну перевірку заявлених у ній даних. Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування та подали заяву про повернення суми бюджетного вiдшкодування, отримують таке бюджетне відшкодування у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених п. 200.11 ПКУ - за результатами документальної перевірки, що проводиться відповідно до ПКУ.

 

Строки перерахування бюджетного відшкодування

Контролюючий орган зобов'язаний протягом 5-ти робочих днів після закінчення перевірки подати органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, висновок iз зазначенням суми, що підлягає відшкодуванню з бюджету. Ці висновки формуються та подаються до органів держказначейства за місцем реєстрації платника ПДВ відповідно до Порядку № 68/23.

У разi наявностi у платника податку податкового боргу бюджетному вiдшкодуванню пiдлягає заявлена сума податку, зменшена на суму такого податкового боргу (пункт 200.12 ПКУ).

Аналітика від Дт-Кт: Працюємо з бюджетним відшкодуванням

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»