• Посилання скопійовано

Мін'юст більше не проводитиме перевірки держустанов

Уряд вніс зміни до Положення про Міністерство юстиції та виключив зі списку повноважень Мін’юсту проведення перевірок стану діяльності міністерств, органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ та організацій

Мін'юст більше не проводитиме перевірки держустанов

Про це під час прес-конференції повідомив заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

«Мін’юст відмовився від функцій перевірок міністерств, державних підприємств та організацій, а також інших установ. Таке рішення обумовлене тим, що дані повноваження є пережитком минулого, невластиві для нашого відомства та можуть нести в собі корупційні ризики і зайве навантаження на суб’єкти перевірки», - наголосив заступник Міністра юстиції.

Разом із тим відповідно до прийнятої  постанови Міністерство юстиції втратило повноваження перевіряти навчальні заклади  щодо питань правової освіти населення та здійснювати перевірку дотримання вимог щодо провадження освітньої діяльності  вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку юристів.

Окрім цього, Павло Мороз поінформував присутніх про прийняття Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (№5368), яким термін внесення змін до статутів громадських об’єднань було продовжено ще на півроку.

«Учора було прийнято законопроект, яким продовжено термін приведення статутів громадських об’єднань у відповідність до вимог Податкового кодексу ще на 6 місяців. Ті, хто не встиг привести їх у відповідність, можуть зробити це до 1 липня», - зазначив заступник Міністра юстиції.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»