• Посилання скопійовано

Затверджено Методрекомендації щодо оформлення актів (довідок) документальних перевірок із митних питань

ДФС затвердила Методичні рекомендацій щодо оформлення актів (довідок) документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи

Затверджено Методрекомендації щодо оформлення актів (довідок) документальних перевірок із митних питань

ДФС Наказом від 16.01.2017 р. №23 затвердила Методичні рекомендацій щодо оформлення актів (довідок) документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи.

Методичні рекомендації  розроблені з метою надання методологічної і практичної допомоги контролюючим органам, підвищення якості оформлення результатів документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи (далі – перевірки) платників податків – юридичних осіб та представництв нерезидентів (далі – платники податків), впровадження загальної методики щодо заповнення уніфікованих зразків форм актів (довідок) про результати перевірок (далі – акти (довідки) перевірок) і додатків до них.

Методичні рекомендації спрямовані на запровадження єдиної системи відображення в актах (довідках) перевірок відомостей, пов’язаних з формуванням висновків щодо додержання платниками податків законодавства з питань державної митної справи, податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Акт (довідка) перевірки (разом із додатками) має містити вичерпну інформацію щодо відпрацювання конкретних ризиків у діяльності платника податків із посиланням на фактично перевірені документи митного оформлення, фінансово-господарської діяльності, бухгалтерські та інші документи платника податків,  документи та інформацію, які отримані від уповноважених органів іноземних держав, тощо.

У Методрекомендаціях ДФС наголошує, що наведення в актах (довідках) перевірок інформації про контрольні заходи, запропоновані у зразках форм актів (довідок) перевірок (додатки 1, 2 до Методичних рекомендацій), без їх фактичного проведення, є неприпустимим.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»