• Посилання скопійовано

Чи має право ДПІ здійснювати камеральні, документальні і фактичні перевірки платників податків

Податківці звертають увагу, що проведення камеральних, документальних (планових або позапланових; виїзних або невиїзних) і фактичних перевірок може бути здійснено лише контролюючими органами обласного та центрального рівнів ДФС

Чи має право ДПІ здійснювати камеральні, документальні і фактичні перевірки платників податків

ДФСУ у підкатегорії 135.01 ресурсу "ЗІР" зазначила, що право на проведення перевірок платників податків надано контролюючим органам пп. 20.1.4 ПКУ. Зокрема, вони мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки (абзац перший п. 75.1 ПКУ). 

 Підпунктом 19-1. 1.1 ПКУст. 19-3 ПКУ визначено перелік функцій контролюючих органів та державних податкових інспекцій. Функцію контрольно-перевірочної роботи закріплено виключно за контролюючими органами обласного та центрального рівнів. 

Отже, проведення камеральних, документальних (планових або позапланових, виїзних або невиїзних) і фактичних перевірок може бути здійснено лише контролюючими органами обласного та центрального рівнів ДФС.

***

Читайте також:

З 01.01.2017 р. податкові інспекції не мають право проводити перевірки

Податкові перевірки по-новому: як це буде у 2017 році?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»