• Посилання скопійовано

ДФС хоче перевірити всіх підприємців, які закрилися

Голова Фіскальної служби Роман Насіров зазначив, що процес перевірок встановлено законодавством, і він буде проходити у встановленому порядку

ДФС хоче перевірити всіх підприємців, які закрилися

Державна фіскальна служба України планує перевірити всіх фізичних осіб-підприємців, які закрилися наприкінці грудня 2016 - початку січня 2017 року після внесення змін до законодавства. Про це повідомив сьогодні журналістам глава ДФС Роман Насіров.

"Багато з тих, хто закрилися, це були непрацюючі суб'єкти господарської діяльності. Причому не працювали вони вже рік або два. Тому їх перевірити не так важко. Але були і такі випадки, коли ми розуміємо, але це важко довести, що підприємство працювало, але просто нічого не декларував", - сказав він.

За словами Насірова, поряд із закриттям неробочих суб'єктів господарювання в січні відкрилося 28 тисяч нових. "Процес перевірок встановлено законодавством і він буде проходити у встановленому порядку. Якщо б у податковій політиці було передбачено, що є окремий порядок закриття – без перевірки. Ми перевіряємо згідно з кодексом", - додав глава ДФС. 

Як повідомлялося раніше, станом на початок січня в Україні припинило діяльність уже понад 128 тисяч приватних підприємців. Про це тут>>

****

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соціальний внесок - 704 гривні на місяць, навіть якщо не мають прибутку. Докладно про це читайте у роз'ясненні податківців тут та в аналітиці від редакції тут.

Про податкові перевірки у 2017 році читайте в аналітичних матеріалах:

Джерело: УНІАН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»