• Посилання скопійовано

Затверджено критерії оцінки ступеню ризику від діяльності з оцінки відповідності вимогам техрегламентів

Крім того, визначено періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Мінекономрозвитку

Затверджено критерії оцінки ступеню ризику від діяльності з оцінки відповідності вимогам техрегламентів

Кабмін постановою від 31.05.2017 р. № 384 затвердив  Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Такими критеріями є:

  • строк провадження господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів;
  • наявність порушень вимог законодавства у сфері оцінки відповідності;
  • наявність апеляцій на рішення суб’єктів господарювання, що провадять господарську діяльність з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів.

 Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику:

1) високого, якщо:

  • строк провадження господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів становить менш як один рік;
  • протягом останнього року, що передує плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допущено порушення вимог законодавства у сфері оцінки відповідності;
  • протягом 12 попередніх місяців до Мінекономрозвитку від осіб, які надають об’єкт оцінки відповідності, надійшло більш як дві апеляції на рішення суб’єктів господарювання, що провадять господарську діяльність з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів.

2) середнього, якщо:

  • строк провадження господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів становить від 1 до 2 років;
  •  протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допущено порушення вимог законодавства у сфері оцінки відповідності;
  • протягом 12 попередніх місяців до Мінекономрозвитку від осіб, які надають об’єкт оцінки відповідності, надійшла одна апеляція на рішення суб’єктів господарювання, що провадять господарську діяльність з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів.

3) незначного, якщо:

  • строк провадження господарської діяльності з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів становить від двох років і більше;
  • протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) немає порушень вимог законодавства у сфері оцінки відповідності;
  • протягом 12 попередніх місяців до Мінекономрозвитку від осіб, які надають об’єкт оцінки відповідності, не надходило апеляцій на рішення суб’єктів господарювання, що провадять господарську діяльність з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів.

Якщо суб’єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб’єкт належитиме до більш високого ступеня ризику з числа тих, до яких він може бути віднесений.

Крім того, Постановою визначено періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Передбачається, що планові перевірки за діяльністю госпсуб’єктів проводитимуться Мінекономрозвитку з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на 2 роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на 3 роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на 5 років.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»