• Посилання скопійовано

Невиїзна документальна перевірка замість виїзної - ДФС не проти

Директор ТОВ звернувся з проханням провести перевірку в приміщенні ДПІ у зв’язку з неможливістю надати приміщення для проведення перевірки. Чи можлива така заміна виїзної документальної перевірки на невиїзну?

Невиїзна документальна перевірка замість виїзної - ДФС не проти

Це питання податківці розглянули індивідуальній податковій консультації від 08.06.2017 р. №551/6/99-99-14-03-03-15/ІПК.

Зазначено, що норми глави 8 ПКУ не позбавляють контролюючі органи права вжити заходів щодо організації та прийняття рішення про проведення документальної невиїзної перевірки платника податків, за умови наявності обставин для її проведення, визначених статтями 77 та 78 ПКУ, та обов’язкового дотримання вимог статті 79 ПКУ щодо її організації.

Документальна невиїзна перевірка здійснюється на підставі зазначених у пп. 75.1.2 ПКУ документів та податкової інформації, наданих платником податків у визначених ПКУ випадках, або отриманих в інший спосіб, передбачений законом.

Щодо дійсності результатів документальної виїзної перевірки податківці зазначили наступне.

Акт (довідка), складений за результатами перевірки та підписаний посадовими особами, які проводили перевірку, у строки визначені ПКУ, надається платнику податків або його законному представнику, який зобов'язаний його підписати.

У разі незгоди платника податків або його представників з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, вони мають право подати свої заперечення та/або додаткові документи до контролюючого органу, який проводив перевірку платника податків, протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта (довідки). Такі заперечення та/або додаткові документи розглядаються контролюючим органом протягом 7 робочих днів, що настають за днем їх отримання (днем завершення перевірки, проведеної у зв'язку з необхідністю з'ясування обставин, що не були досліджені під час перевірки та зазначені у зауваженнях), та платнику податків надсилається відповідь у порядку, визначеному статтею 58 ПКУ, для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень. Заперечення, у разі їх подання платником податків, є невід'ємною частиною акта (довідки) перевірки.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»