• Посилання скопійовано

ДФС видала Методрекомендації щодо оформлення результатів документальних перевірок

Податківці затвердили Методрекомендації, метою яких є запровадження уніфікованих підходів та поліпшення якості оформлення результатів перевірок платників податків – юросіб, їх відокремлених підрозділів та представництв нерезидентів

ДФС видала Методрекомендації щодо оформлення результатів документальних перевірок

Наказом ДФС від 01.06.2017 р. №396 затверджено Методрекомендації щодо оформлення результатів документальних перевірок. Їх було розроблено з метою запровадження уніфікованих підходів та поліпшення якості оформлення результатів перевірок платників податків та їх взаємовідносин з іншими суб’єктами господарювання та документування виявлених порушень.  Також цим же наказом затверджено Зразок акта (довідки) перевірки. 

При цьому зразок акта (довідки) перевірки та Методичні рекомендації не рекомендовані для застосування під час оформлення результатів перевірок платників податків із питань дотримання ними законодавства при проведенні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг (крім випадків, коли ці питання досліджуються під час проведення документальних перевірок), дотримання законодавства з питань державної митної справи, а також перевірок із питань повноти нарахування та сплати податків під час здійснення контрольованих операцій відповідно до ст. 39 ПКУ.

У цих Методрекомендацій вказано, що оформлення результатів документальних невиїзних позапланових електронних перевірок за заявою платника податків здійснюються з урахуванням особливостей, визначених ПКУ.

За результатами проведення документальних планових/позапланових виїзних/невиїзних перевірок, у разі встановлення порушень податкового, валютного й іншого законодавства, оформлюється акт, а за відсутності порушень — довідка (далі — акт (довідка) перевірки).

Під час оформлення результатів комплексних документальних планових перевірок і позапланових перевірок платників податків за Методрекомендаціями має відображатися інформація з усіх питань, передбачених Зразком акта (довідки) перевірки, а також перелік питань перевірки.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»