• Посилання скопійовано

Нацбанк оновив порядок перевірок CІТ-компаній

Затверджено Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації

 Нацбанк  оновив порядок перевірок CІТ-компаній

Це Положення затверджене постановою НБУ від 05.07.2017 р. №60.

Як зазначають у Нацбанку, метою прийняття цього документу є встановлення єдиних вимог до організації та проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію НБУ на надання банкам послуг з інкасації, з питань організації та здійснення операцій з інкасації коштів і перевезення валютних цінностей відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку України.

Зокрема постановою № 60 передбачається:

  • установлення єдиних вимог щодо організації та порядку проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали відповідну ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації;
  • визначення обов’язків і прав керівника та членів інспекційної групи;
  • установлення порядку запобігання та врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів, який може виникнути під час перевірки юридичної особи;
  • установлення вимог щодо оформлення та ознайомлення з матеріалами перевірки, ужиття юридичними особами заходів щодо усунення недоліків та реалізації пропозицій, наданих інспекційною групою.

Постанова № 60 набрала чинності 20 липня 2017 року.

Нагадаємо, що Національним банком України уже видано три ліцензії на надання банкам послуг з інкасації – ТОВ "СІТ СЕК'ЮРИТІ", ТОВ "Український сервіс інкасації", ТОВ "Перша інкасаторська компанія".

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»