• Посилання скопійовано

Податкова міліція повернула до бюджету 2,9 млрд грн - ДФСУ

За дев'ять місяців поточного року податкова міліція повернула до бюджету країни 2,9 млрд гривень

Податкова міліція повернула до бюджету 2,9 млрд грн - ДФСУ

Про це повідомив Перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Завдяки аналітичному підходу в роботі, оперативно-слідчі підрозділи податкової міліції розкривають схеми, в яких задіяні підприємства реального сектору економіки, що скористалися послугами організованих злочинних груп, які допомагають їм ухилитися від сплати податків, - підкреслив Сергій Білан - Ми не приходимо до тих, хто працює прозоро і платить податки в повному обсязі. Для такого бізнесу податкова міліція невидима. Наша задача - попередити злочин і вжити низку заходів, спрямованих на відшкодування збитків, завданих державі за вже здійсненими правопорушеннями».

За його словами, за дев'ять місяців поточного року до бюджету країни за рішеннями судів відшкодовано 2,9 млрд гривень «живими» коштами.

«З них 1,5 млрд грн - за результатами розслідувань кримінальних проваджень. Ще 684 млн грн "погасили" в бюджет вигодонабувачі конвертаційних центрів. Не залишилася поза нашою увагою і сфера державних закупівель - з недобросовісних учасників тендерів стягнуто 504 млн. грн. Також додатково сплачено 187 млн грн митних платежів в результаті збільшення вартості задекларованих товарів», - пояснив Перший заступник Голови ДФС.

При цьому для забезпечення відшкодування завданих державі збитків, було накладено арешт на майно на суму 2,8 млрд гривень.

Крім того, податковою міліцією попереджено розкрадання з бюджету 3,1 млрд грн ПДВ.

Він також нагадав, що в поточному році податковою міліцією вилучено з незаконного обігу підакцизної продукції на загальну суму 1,6 млрд грн.

Як зазначив Сергій Білан, загальний економічний ефект від перекриття тіньових схем склав 10,4 млрд грн. Це кошти, які вдалося не тільки повернути до держбюджету, але і не дати з нього вивести або незаконно приховати від оподаткування.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»