• Посилання скопійовано

Встановлено критерії оцінки ступеня ризику для суб’єктів у сфері ЕЦП

Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері надання послуг електронного цифрового підпису та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації

Встановлено критерії оцінки ступеня ризику для суб’єктів у сфері ЕЦП

Згідно з постановою від 01.12.2017 р. №904   критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері надання послуг електронного цифрового підпису (ЕЦП), є:

  • кількість сформованих сертифікатів користувачів послуг ЕЦП;
  • наявність фактів порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг ЕЦП.

Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику:

1)  високого - суб’єкти, які відповідають хоча б одній з таких умов:

  • сформували протягом звітного року більш як 500 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів підписувачів;
  • протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного (нагляду) контролю допустили порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг електронного цифрового підпису.

2) середнього - суб’єкти, які відповідають хоча б одній з таких умов:

  • сформували протягом звітного року від 10 тис. до 500 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів підписувачів;
  • протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного (нагляду) контролю допустили порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг електронного цифрового підпису.

3) незначного - суб’єкти, які відповідають хоча б одній з таких умов:

  • сформували протягом звітного року до 10 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів підписувачів;
  • провадять господарську діяльність у сфері надання послуг електронного цифрового підпису з обслуговування виключно сертифікатів відкритих ключів.

Планові перевірки за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері надання послуг ЕЦП проводяться Адміністрацією Держспецзв’язку з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на 2 роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на 3 роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на 5 років.

Якщо протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як протягом останніх двох заходів державного нагляду (контролю) не виявлено фактів порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг ЕЦП, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб’єкта господарювання проводиться не пізніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 раза.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»