• Посилання скопійовано

Податківці вважають, що вони мають право на перевірки

Cтаном на 19 січня 2018 року змін до Податкового кодексу в частині дії мораторію на здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб'єктів господарювання на 2018 року внесено не було - ДФС у м. Києві

Податківці вважають, що вони мають право на перевірки

Як повідомляють у ДФС у м. Києві, до них надходять численні питання щодо дії мораторію на проведення податкових перевірок.

Податківці звертають увагу, що діяльність з проведення документальних перевірок податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, регламентується відповідно до глави 8 розділу II ПКУ.

Також ПКУ визначено співвідношення податкового законодавства з іншими законодавчими актами та встановлено, що у разі, якщо поняття, терміни, правила та положення інших актів суперечить поняттям, термінам, правилам та положенням цього Кодексу, для регулювання відносин оподаткування застосовуються поняття, терміни, правила та положення Податкового кодексу.

 

Cтаном на 19 січня 2018 року змін до Податкового кодексу в частині дії мораторію на здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб'єктів господарювання на 2018 року внесено не було.

 

Таким чином, ДФС у м. Києві проводить камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки виключно у межах своїх повноважень, у випадках та у порядку, встановлених статтями 76, 77, 787980 ПКУ.

Нагадаємо, Законом "Про Державний бюджет на 2018 рік" були внесені зміни до Закону №1728-VIII щодо дії мораторію на здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб'єктів господарювання на 2018 р.

***

 Від редакції: План-графік проведення документальних планових перевірок податківцями на 2018 рік дивіться тут >> 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»