• Посилання скопійовано

На виконання судових рішень ДФС проведено 652 документальні перевірки

За результатами перевірок донараховано 8,1 млрд грн податкових зобов’язань разом зі штрафними санкціями

На виконання судових рішень ДФС проведено 652 документальні перевірки

Під час розслідування кримінальних проваджень органами досудового слідства з метою збору доказів про вчинені правопорушення ініціюється проведення документальних перевірок суб’єктів господарювання на підставі пп. 78.1.11 ПКУ - нагадує ДФСУ.

У 2017 році ДФС на виконання судових рішень проведено 652 документальні позапланові перевірки платників податків, за результатами яких донараховано 8,1 млрд. грн. податкових зобов’язань разом зі штрафними санкціями. 

Наприклад, документальною позаплановою перевіркою ТОВ «Н» (м. Київ) встановлено, що відповідно до виписок по рахунках у банках зазначеним товариством від ТОВ «Г» отримано 204,3 млн. гривень.

Під час допиту фінансовий директор ТОВ «Н» повідомив, що вказані кошти одержано товариством в якості безповоротної фінансової допомоги, яка у податковій звітності не декларувалась. Податок на прибуток не сплачувався.

Згідно з показниками фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва, поданого ТОВ «Н», дебіторська та кредиторська заборгованість на кінець звітного періоду відсутня.

Таким чином, перевіркою встановлено заниження доходу ТОВ «Н» на суму безповоротної фінансової допомоги та податку на прибуток на 36,8 млн. гривень.

Донараховану суму грошових коштів (разом зі штрафними санкціями) у розмірі 46 млн грн сплачено до бюджету у повному обсязі.

***

Читайте також:

 Оновлено план-графік планових перевірок ДФСУ на 2018 рік.

Податківці розповіли про схему ухилення від сплати податків.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»