• Посилання скопійовано

Уряд зняв мораторій на перевірку аптек

У 2018 році Держлікслужба вперше за 3 роки перевірятиме діяльність аптек та ліки, які вони реалізують

Уряд зняв мораторій на перевірку аптек

23 лютого 2018 року вступила в дію постанова КМУ від 18.12.2017 р. №1104  “Про затвердження переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”. Про це ми повідомляли тут>>

Ця постанова фактично дає можливість цього року розпочати систематичні та планові перевірки аптечних закладів, тобто  діяльність аптек у повному обсязі. Уже затверджено річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужби на 2018 рік. Натомість загальнодержавний мораторій на перевірки малого бізнесу і надалі продовжує свою дію у 2018 році.

“Понад 3 роки аптечні заклади та лікарські засоби, які вони реалізували, були практично поза профільним контролем. Тобто недобросовісні учасники ринку мали підстави цим реально зловживати. І мова тут іде не лише про якість чи фальсифікат ліків, але й про відсутній контроль за цінами на медикаменти. Уряд, розуміючи ці проблеми, зняв мораторій на перевірки аптек”, - зазначив заступник міністра Роман Ілик.   

Нагадаємо, у серпні 2014 року було запроваджено мораторій на перевірки малого бізнесу. Закон “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” передбачав повну заборону усіх планових перевірок, зокрема і аптечних закладів.  

Чи могли перевіряти органи держнагляду до оприлюднення переліку? Читайте у роз'ясненні Держрегуляторної служби>>

Джерело: МОЗ України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»