• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив законопроект щодо контролю за додержанням законодавства про працю на території АТО

Таким чином планується законодавчо врегулювати здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю у період і на території проведення антитерористичної операції

Кабмін схвалив законопроект щодо контролю за додержанням законодавства про працю на території АТО

Як відомо, Законом України „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” запроваджено мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності.

Відсутність державного контролю за додержанням законодавства про працю на території проведення АТО призвела не тільки до зростання заборгованості із виплати заробітної плати з 1424,4 тис. грн станом на 01.09.2014 р. до 2069,8 тис. грн станом на 01.01.2017 р., а й до суттєвого погіршення соціально-економічної ситуації на території Луганської та Донецької областей - зауважують в Мінсоцполітики.

Метою проекту Закону України „Про внесення зміни до статті 3 Закону України „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” щодо вдосконалення здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю” є законодавче врегулювання здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю у період і на території проведення антитерористичної операції. 

Внесення запропонованих змін до Закону України „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції”, на думку Мінсоцполітики, сприятиме забезпеченню дотримання вимог законодавства про працю та зайнятість населення у період і на території проведення антитерористичної операції. 

Нагадаємо, що цей законопроект оприлюднений Держпраці ще в липні 2017 року, про що ми повідомляли тут>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»