• Посилання скопійовано

Податківці виявили факти заниження ПДВ підприємствами–імпортерами фармацевтики

Великі підприємства–імпортери фармацевтики штучно підвищують ціни на лікарські препарати

Податківці виявили факти заниження ПДВ підприємствами–імпортерами фармацевтики

Аналізуючи господарську діяльність підприємств – імпортерів фармацевтичної галузі, які користуються  пільговою ставкою оподаткування з ПДВ (7%) фахівцями Офісу великих платників податків виявлено чергову схему ухилення від оподаткування. Про це повідомляє Офіс ВПП ДФСУ.

Суть схеми наступна: підприємствами придбаваються послуги за загальною ставкою ПДВ (20%), а далі формуються витрати за рахунок проведення семінарів із працівниками аптек. В ході детального дослідження сформованих за рахунок проведення семінарів витрат платників встановлено, що дані витрати оформлювались лише на папері, при цьому жоден провізор в аптечних мережах не був присутній на таких семінарах.

Все це у подальшому призводить до формування від’ємного значення ПДВ та підвищення ціни на фармацевтичні препарати.

Загальна сума витрат лише по одному підприємству - імпортеру фармацевтичної галузі за місяць становить більше 2,0 млн грн.

На даний час робота Офісу сконцентрована на перевірці інших підприємств – імпортерів цієї галузі.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»