• Посилання скопійовано

Чи мають право контролери під час перевірок здійснювати фіксацію на фото, аудіо та відеозасоби?

Податковим кодексом передбачено право працівників контролюючого органу використовувати фото, аудіо та відео-засоби, під час виконання податковим керуючим повноважень, визначених ПКУ

Чи мають право контролери під час перевірок здійснювати фіксацію на фото, аудіо та відеозасоби?

Про це повідомляє ДФСУ у підкатегорії 136.07 ресурсу "ЗІР".

Водночас відповідно до частини восьмої ст. 4 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», органи державного нагляду (контролю) та суб’єкти господарювання мають право фіксувати процес здійснення планового або позапланового заходу чи кожну окрему дію засобами аудіо- та відеотехніки, не перешкоджаючи здійсненню такого заходу

Додатково податківці повідомляють, що питання належності та допустимості доказів у вигляді фото, аудіо та відео-засобів в межах процедур адміністративного судочинства не відноситься до компетенції ДФС.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»