• Посилання скопійовано

Інспектори праці навчаються боротися з нелегальними трудовими відносинами по-європейськи

Ознайомлення з кращими практиками та методами інспекційних перевірок для виявлення та запобігання незадекларованій праці стануть гарним надбанням інспекторів праці для повсякденної роботи

Інспектори праці навчаються боротися з нелегальними трудовими відносинами по-європейськи

Держпраці повідомляє, що в рамках Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» 10 жовтня 2018 року відбувся тренінг для тренерів з питань незадекларованої праці та навичок міжособистісного спілкування. Цей захід  є початком аналогічних тренінгів, що будуть проведені в різних регіонах країни (Харків, Вінниця, Полтава). Участь в заході взяв Голова Держпраці Роман Чернега, інспектори праці апарату Держпраці та територіальних управлінь Держпраці у Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях, а також інспектори праці органів місцевого самоврядування, завданням яких є виявлення випадків незадекларованої праці та ініціювання відповідних нормативно-правових процедур.

Виступаючи на відкритті тренінгу Роман Чернега подякував організаторам тренінгів – Менеджеру Проекту ЄС-МОП Антоніу Сантушу, Національному координатору  Проекту Софії Литвин за сприяння Державній службі України з питань праці в підвищенні професійного рівня інспекторів праці.

Голова Держпраці наголосив, що пріоритетним завданням для інспекторів праці Держпраці та органів місцевого самоврядування наразі є легалізація трудових відносин та доходів громадян, на  важливості цієї роботи задля успішного розвитку держави. Сьогодні створено всі необхідні законодавчі та методичні основи, розроблені відповідні інструменти для здійснення спільної ефективної діяльності органів Держпраці, Пенсійного фонду та ДФС щодо виявлення незадекларованої праці. Про позитивні результати спільної роботи свідчить зростання кількості застрахованих осіб порівняно до початку року більш як на 168 тисяч осіб.

Комунікативні здібності та навички ефективного міжособистісного спілкування інспекторів праці, ознайомлення з кращими практиками та методами інспекційних перевірок для виявлення та запобігання незадекларованій праці стануть гарним надбанням інспекторів праці для застосування в повсякденній роботі.

**

Додаткові відповіді  на питання щодо комплексних перевірок з праці можна знайти у цій підбірці:

  • Кого чекати в рамках комплексних перевірок і які повноваження кожного з ревізорів – читайте тут і тут;
  • Як будуть виявляти нелегальних працівників – розповів голова Держпраці Р. Чернеги (відеокоментар);
  • Кого з роботодавців насамперед буде перевіряти Держпраці щодо зарплати в «конвертах» (на думку юристів) – дізнайтеся тут.
  • Хто найбільше ризикує потрапити під комплексні перевірки? Версія ДФСУ.
  • До вас завітав інспектор з праці без попередження? Які він має права – нагадує Держпраці
  • Актуальне відео від Олександра Смирнова «7 порад у разі перевірок Держпраці» – за посиланням;
  • Як підготуватись до таких комплексних заходів (перевірок)? Що потрібно знати під час допуску до них? Як оформляються результати таких перевірок? Про це і не тільки – у дайджесті запитань-відповідей від редакції «Дебету-Кредиту».

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»