• Посилання скопійовано

Кабмін оновив критерії оцінювання ступеня ризику від провадження охоронної діяльності

З 13 жовтня діють нові критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері охоронної діяльності, що підлягає ліцензуванню, і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством внутрішніх справ

Кабмін оновив критерії оцінювання ступеня ризику від провадження охоронної діяльності

Кабмін постановою від 10.10.2018 р. №825 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері охоронної діяльності, що підлягає ліцензуванню, і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством внутрішніх справ. Постанова чинна з 13 жовтня 2018 року.

 

За якими критеріями тепер оцінюватимуть ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері охоронної діяльності?

1. Строк провадження суб’єктом господарювання, який має ліцензію на провадження охоронної діяльності (далі — ліцензіат), охоронної діяльності.

2. Дотримання ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності, затверджених постановою КМУ від 18.11.2015 р. № 960, протягом останніх трьох років, що передують плановому періоду;

3. Кількість персоналу охорони на дату затвердження річного плану здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

4. Кваліфікація персоналу охорони на дату затвердження річного плану здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

5. Наявність засобів провадження охоронної діяльності на дату затвердження річного плану здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

6. Вид об’єктів, що охороняються ліцензіатом станом на будь-яку дату протягом останніх двох років, що передують плановому періоду.

Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері охоронної діяльності визначено в додатку 1.

Вичерпний перелік критеріїв, їх показники, кількість балів за кожним показником, шкала балів та періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) визначено в додатку 2.

Віднесення ліцензіатів до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюватиметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:

  • від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.

 

Періодичність проведення планових перевірок

Відповідно планові перевірки  за дотриманням ліцензіатами вимог ліцензійних умов провадження охоронної діяльності МВС будуть проводити з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Періодичність проведення наступного планового заходу державного нагляду (контролю) буде визначатися з урахуванням дати закінчення планового періоду, в якому здійснювався захід державного нагляду (контролю).

Якщо за результатами планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом останніх шести років для ліцензіатів, які віднесені до середнього ступеня ризику, та протягом останніх десяти років для ліцензіатів, які віднесені до незначного ступеня ризику, у діяльності ліцензіата не виявлено порушень вимог законодавства у сфері охоронної діяльності, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого ліцензіата проводиться не раніше ніж через період часу, установлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 раза.

***

Читайте також: Незабаром всі контролюючі органи оновлять критерії своїх планових перевірок, – інформація від ДРС

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»