• Посилання скопійовано

З 16 жовтня ДФС може «ділитись» даними про доходи фізосіб з НАЗК

16 жовтня набрали чинності зміни до інформаційної взаємодії між ДФС та Нацагентством з питань запобігання корупції

З 16 жовтня ДФС може «ділитись» даними про доходи фізосіб з НАЗК

Портал "Мінфін" розповідає, що 16 жовтня набрали чинності зміни до інформаційної взаємодії між Держфіскальною службою та Нацагентством з питань запобігання корупції. Вони передбачають обмін інформацією щодо сум доходів, отриманих фізичною особою.

Відповідний наказ Мінфіну від 31.08.2018 р. №727 набрав чинності 16 жовтня 2018 року.

 

Що нового?

Відповідь на запит може містити, зокрема такі відомості: суму доходу, нарахованого фізичній особі податковим агентом, у розрізі ознак доходу та звітних періодів (починаючи з 2015 року) та/або суму доходів, отриманих самозайнятою особою; розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб.

Передбачається надання інформації щодо загальної суми доходів, нарахованих фізичній особі податковим агентом, у розрізі років (починаючи з 1998 року).

Надання інформації щодо загальної суми доходів, нарахованих фізичній особі податковим агентом, у розрізі років (починаючи з 1998 року) дозволить виявляти відомості, що можуть свідчити про незаконне збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних особами, що подають декларації.

Відтепер факти, які виявлені в ході таких перевірок з боку Агенції, що можуть свідчити про незаконне збагачення, є підставою для порушення кримінального провадження з боку правоохоронних органів за ознаками злочину передбаченого ст. 368-2 ККУ (незаконне збагачення).

Джерело: Мінфін

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»